Незаконне будівництво на Троєщині кришують з Банкової?


Адвокат Тетяна Монтян переконана, що конфліктну ситуацію на проспекті Маяковського, 40 не вдається вирішити, бо інтереси забудовників лобіюються з Адміністрації президента.

Про вона сказала в ефірі "Київського форуму", повідомляє УНІАН.

"Давно вже ходять чутки, що "наш коханий" "Київміськбуд" пригрів хтось з Адміністрації президента, а "наш" пан Голиця (голова правління "Київміськбуд") - просто ширма, яка постійно у відпустці", - сказала Монтян.

"Місце Олександра Попова (голова КМДА) та Анатолія Могильова (міністр внутрішніх справ) значно нижчі в ієрархії, ніж ті, хто займається цією забудовою. Думаю, це очевидно. І це єдиний висновок, який з цього можна зробити. От нехай кияни і роблять висновок, кого їм нав'язують майбутнім потенційним міським головою - людину, яка насправді ніхто і не здатна навіть зупинити в місті скандальні забудови", - наголосила адвокат.

На думку активіста громадської ініціативи "Збережи старий Київ" Євгена Карася, забудовники на Троєщині виявили неабияку брутальність щодо мешканців масиву. Це свідчить, що вони відчувають захист з боку влади.

"На Троєщині я вперше побачив, що до бійки готувалися. Там був колючий дріт, спеціально заряджені вогнегасники. Незважаючи на камери, ці бандити не боялися йти на людей зі спеціально підготовленою арматурою. Натомість їх охороняв "Беркут", - сказав він.

Як відомо, 18 серпня зібрання на Троєщині закінчилося масовим побиттям мирних жителів, розбитими головами та швидкою допомогою. У людей кидали каміння та травили сльозогінним газом і порошковими вогнегасниками.

Пізніше скандальне будівництво відвідав голова КМДА Олександр Попоа. Однак його візит не обійшовся без конфліктів.

Молодики, які весь цей час охороняли територію, почали кидати каміння та пустили в хід вогнегасники. Одним вогнегасником розбили лобове скло екскаватора, який ламав огорожу.

Згодом столична влада заявила, що замість забудови на Маяковського буде парк.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ