"Київміськбуд" залишив без газу багатоквартирний будинок



Фото subbota.com.ua
6 вересня "Київгаз" був змушений відключити від газопостачання будинок №13/15 по вул. Коперника, щоб зберегти життя людей.

Ці дії були повністю узгоджені приписом "Держгірпромнагляду" після висновків відповідної комісії, повідомляє прес-служба "Київгазу".

У компанії наголосили, користуватися газовими колонками, встановленими в квартирах, є небезпечним для життя.

"Причина у перебиванні та відсутності тяги димоходів, внаслідок чого чадний газ накопичується в оселях. Димарі перестали нормально функціонувати після того, як поруч із будинком № 13/15, який належить ЖЕК КП "Лук'янівка", "Київміськбуд" звів новий житлово-офісний центр", йдеться в повідомленні.

У "Київгазі" наголосили, що через безпосередню близькість будівель створюється зона вітрового підпору і димар починає функціонувати у зворотному напрямку, - тобто не виводить продукти горіння назовні.

"Усі дипломатичні та юридичні методи впливу повністю вичерпані. Щоб запобігти можливим негативним наслідкам для мешканців будинку, було прийнято єдино правильне рішення - відключити будинок від газопостачання. І будь-яка комісія, яка захоче перевірити юридичну доцільність і правомірність дій "Київгаз", підтвердить, що це законно". - сказав голова правління компанії Сергій Горовий.

Він наголосив, що "Київміськбуд" зобов'язаний зробити відповідні висновки та надалі при будівництві враховувати подібні ситуації.

Як відомо, раніше через подібну ситауцію "Київгаз" відрізав газ жителям будинку по вулиці Сирецькій, 50. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ