Турбота влади: ветерани і герої праці три місяці сидять без води



Фото kp.ua
Жителі будинку на Молдавській, 5, де майже половина мешканців - учасники війни, герої праці й ветерани-міліціонери більше трьох місяців сидять без гарячої води.

Воду відключили за планом на початку літа і мали подати через два тижні, однак станом на 8 вересня теплої в кранах ще не було, пише "Комсомольська правда".

За словами місцевої жительки Ніни Санькової, доки будинок був на балансі Міністерства внутрішніх справ жодних проблем з гарячою водою не було.

"Але років п'ять тому будинок передали на баланс Шевченківського району. З тих пір стала зникати вода. На початку кожного літа на дверях під'їзду комунальники вивішують оголошення, що воду відключають на два тижні у зв'язку із плановими ремонтами, але в підсумку її немає ціле літо", - сказала Санькова.

Багатші мешканці придбали собі бойлери, щоб не залежати від комунальників, але ветерани війни, праці й міліції, що живуть від пенсії до пенсії, не можуть собі цього дозволити.

"Мені майже 90 років, я - інвалід першої групи, недавно переніс операцію по урології. Митися мені потрібно щодня, а як це нормально зробити, якщо в крані тільки холодна вода?" - сказав ветеран війни Георгій Плешков.

"Рідним доводиться гріти воду на газовій плиті для того, щоб я міг помитися. Що ж це за неподобство? Невже я заради цього воював? Хіба за це ми віддавали свої життя й здоров'я, щоб нас так принижували?", - бідкається чоловік.

І додає, що в ЖЕКові, куди раз у раз звертаються мешканці лише руками розводять та обіцянками годують.

Ще більш абсурдно виглядає те, що за відсутню гарячу воду люди однаково платять.

"За липень прийшла платіжка, там є перерахунок за гарячу воду, але однаково за неї потрібно було заплатити 41 гривню. У ЖЕКу ніяк це не пояснюють, а якщо не оплачувати даний рахунок, то все це записують у борг і нараховують пеню", - сказала місцева жителька Надія Вергіна.

У КП "ЖЕК "Лук'янівський" заявили, що будинок на Молдавській, 5, перебуває на балансі Шевченківського району, але подача в нього гарячої води залежить від котельні, що перебуває у відомстві МВС.

"Улітку вони ремонтували теплотраси й казани. Обіцяли дати воду 31 серпня, але досі її немає. Усього без гарячої води вісім будинків", - розповіла директор ЖЕКу Любов Макаренко.

У бухгалтерії котельні є своє пояснення. Кажуть, були готові подавати гарячу воду ще місяць тому, але не зробили цього, бо котельня має заборгованість за газ у 574 тисячі гривень.

Через борги "Газ України" і не відпускає блакитне паливо котельні.

Тож поки комунальники чекають, коли з держбюджету перерахують 574 тисячі гривень як погашення різниці в тарифах.

Коли це буде, ніхто не знає.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ