Суд змусить київських чиновників зазначати в документах, які землі особливо цінні


Землі охоронної зони Софії Київської завдяки тому, що київська влада програла справу в Апеляційному суді, віднині у всіх документах позначатимуться як особливо цінні.

Відповідне рішення 7 вересня виніс Апеляційний адмінсуд Києва, повідомив депутат Київради Олександр Бригинець.

"Це рішення суду посилить відповідальність чиновників і депутатів під час голосування і підготовки документів щодо земель охоронної зони. Сьогодні, якщо читати документи, землі на Троєщині і в охоронній зоні Софії Київської нічим не відрізняються. Але, віднині така відмінність буде очевидною", - заявив Бригинець.

За словами депутата, 29 жовтня 2010 року Окружний адмінсуд Києва, за позовом громадської організації "Громадська позиція", зобов'язав Головне управління земельних ресурсів КМДА внести до державного земельного кадастру стосовно усіх земельних ділянок, що знаходяться в охоронній зоні Софії Київської, дані про те, що це "особливо цінні землі".

Київська влада подала апеляцію на це рішення через те, що Окружний адмінсуд Києва діяв нібито не в межах повноважень.

"На щастя, юристи громадських організацій довели справу до кінця і виграли її навіть в Апеляційному суді. Чим довели, що праві кияни, а не київська влада", - наголосив Бригинець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ