Герегу відправлять у відставку?



Фото Коментарів
Секретаря Галину Герегу вже в четвер можуть відправити у відставку. Для цього нібито скликають позачергову сесію міськради 8 вересня, пише Кyiv.comments.ua з посиланям на джерела.

За словами співрозмовників видання, депутатів про засідання Київради повідомляють терміново телефоном.

Крім того, додав співрозмовник, є підстави вважати, що одним з пунктів порядку денного буде відставка Гереги з посади секретаря Київради.

За Герегою нібито піде і кілька заступників голови КМДА та голів райадміністрацій.  Зокрема, голови Деснянської РДА Віктор Жеребнюк, Шевченківської РДА Сергій Зимін, Голосіївської РДА Олександр Незнал та Дніпровської РДА Олександр Шевчук.  

Чутки про відставку Гереги спростував голова фракції Партії Регіонів у Київраді Олексій Омельяненко.

"Справді 8 вересня відбудеться позачергова сесія Київраді, але всі питання, які винесені на порядок денний, стосуються регуляторних фактів, ініційованих президентом. Питання, щодо можливого зняття Галини Гереги, не стоїть і не буде стояти. Воно навіть не піднімалося на президії, оскільки претензій до неї, як до секретаря Київради немає", - сказав він у коментарі "Сегодня".

Водночас як повідомив "Українській правді. Київ" депутат фракції "Республіка Київ" Олексій Давиденко про засідання 8 вересня він нічого ще не чув.

"Сесія мала бути 29 вересня, тоді нібито перенесли на 13", - сказав він.

Про те, що засідання заплановане на 13 вересня розповів і БЮТівець Олександр Бригинець.

"Я маю на руках документ про те, що сесія має відбутися 13 числа", - сказав він.

Водночас чутки про можливу відставку Гереги він назвав "спланованою атакою".  

Іде спланована війна проти Гереги. Доказом цього є те, що одночасно заявилася інформація і про напад на "Епіцентр" і заяви житомирських депутатів. Адже до цього не було ніякої негативної інформації ні про Герегу, ні про мережу магазинів", - сказав депутат "Українській правді. Київ".

Бригинець припустив, що причиною такої атаки може бути переділ бізнес-інтересів, або незадоволеність влади співпрацею з Герегою.

Водночас Кyiv.comments.ua припускає, що "покарати" секретаря Київради можуть через підозру у "поганих зв'язках" - з одного, боку з Віктором Ющенком, а з іншого - з колишнім фактичним "власником" фракції Громадянський актив Києва (членом якої є Герега) нардепом-регіоналом Василем Хмельницьким.

Зрештою Хмельницький практично всі свої столичні активи здав Рінату Ахметову, не виключено, що й з депутатським "активом Києва", відзначає видання.

Не виключено і те, що хтось з впливових регіоналів накинув оком на бізнес Гереги.

Увечері 7 вересня прес-служба Київради розіслала повідомлення про те, що позачергова сесія міськради відбудеться 13 вересня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ