"Петрівка" у списку найбільших піратських ринків світу



Фото з Вікіпедії
США в черговий раз включили київський книжковий ринок "Петрівку" до переліку найбільших у світі піратських ринків із продажу контрафактної продукції.

Список таких зон опублікований на сайті офісу торговельного представництва США, пише "Сегодня".

Компанію "Петрівці" склали ринки в Москві (Савелівський), Китаї, Гонконзі, Еквадорі, Парагваї, Мексиці, Аргентині, Колумбії, Індонезії, Філіппінах, Пакистані й Таїланді.

Згідно з документом, більшість торгових крапок на "Петрівці" займаються продажем піратських дисків з фільмами, музикою, іграми й програмним забезпеченням.

На самому ринку вже звикли до того, що їх вносять у цей список. Кажуть, спокійно працюють, і ніхто їх не чіпає.

"Нас ніхто не чіпає, не перевіряє, нічого не відбувається, оскільки за нами стоять люди. Хто саме - я, звичайно, не скажу. Але це великий бізнес", - розповів продавець дисків з музикою Вадим.

За словами іншого продавця Олексія, за місяць одна крапка приносить близько 10 тисяч гривень прибутку, а з-під прилавка можуть продати все, що душа побажає: від порно до баз даних і контактів відомих людей.

Водночас США наполягає, щоб українська влада посилили боротьбу із цим і подібними йому ринками. Навіть погрожують включити Україну в "список 301", що загрожує економічними санкціями.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ