Житомиряни просять Герегу не будувати "Епіцентр" у ботсаду



Фото з сайту КМДА
Депутати Житомирської міськради просять секретаря Київради не будувати гіпермаркет "Епіцентр" у Ботанічному саду й не знищувати місцеве самоврядування.

Про це йдеться у зверненні депутатів на ім'я Галини Гереги, яка є власницею мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр", повідомляє Zhitomir.info.

За словами депутатів, у Житомирі склалася надзвичайно гостра ситуація навколо виділення землі для будівництва гіпермаркета будматеріалів. Адже мова йде про виділення землі у ботсаду і тиск на депутатів.

"Ми, як і переважна більшість жителів обласного центру, вважаємо неприпустимим будувати гіпермаркет у центрі міста на території Ботанічного саду Житомирського національного агроекологічного університету. Ми стверджуємо, що такої думки дотримується й більшість депутатів. Якби це було не так, то голові обласної держадміністрації панові Рижуку не довелося б чинити такий відвертий і грубий тиск на депутатів, щоб змусити їх віддати п'ять із половиною гектарів Ботанічного саду під будівництво", йдеться у зверненні.

Однак, наголосили депутати, забезпечити більшість голосів не вдалася навіть за допомогою закулісного підкупу окремих депутатів.

"Тому пан Рижук сьогодні ламає міськраду "через коліно", привселюдно називаючи її бажання вберегти для міста майже заповідну територію "паскудством, нікчемністю, сірістю та дикунством". Дійшло вже до відкритих погроз розпустити міськраду, якщо вона проголосує не так, як це наказав зробити голова облдержадміністрації", - йдеться у зверненні.

Депутати наголошують, що не проти зведення "Епіцентру", але переконані, що такий об'єкт має бути за межами центру міста.

"Пані Галино! Ми просимо вас допомогти житомирянам зберегти недоторканим Ботанічний сад. Ми просимо вас допомогти відстояти незалежність органу самоврядування від свавілля державних чиновників. Ви - секретар Київради - найбільшого й найбільш авторитетного, без перебільшень, органу місцевого самоврядування в Україні, і ви, звичайно, не може залишитися байдужою до нашого прохання", - йдеться у зверненні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ