Маршрутки з Києва зникнуть лише через 3-4 роки


Комунальний автопарк Києва й інших українських мегаполісів буде тільки розширюватися, витісняючи з міських доріг приватників.

У цьому запевнив віце-прем'єр Борис Колесников, пише "Комсомольська правда".

Він запевнив, що за кілька років жителі Києва, Донецька, Дніпропетровська й інших великих міст зможуть назавжди забути про існування небезпечних і дорогих маршруток.

"Усі, хто купує невеликі автобуси, щоб займатися цим бізнесом, повинні розуміти, що через 3-4 року цього бізнесу у великих містах не буде. Тому не потрібно туди вкладати інвестиції", - сказав Колесніков.

На думку чиновника, потужностей двох заводів, розташованих у Львові (ЛАЗ) і Луцьку (ЛуАЗ), здатних випускати автобуси, буде достатньо, щоб забезпечити відновлення всього автобусного парку країни.

Разом з тим, за його словами, держава має намір розробити цілу систему, покликану стимулювати приватних перевізників до закупівлі великих машин.

"При закупівлі українських автобусів держава буде погашати замість автоперевізників кредитні відсотки. Це наша допомога не тільки Києву, але й усім містам", - пояснив віце-прем'єр.

Він додав, що уряд уже заклав у проект бюджету на наступний рік відсоток на купівлю 350 одиниць громадського транспорту для Києва.

За словами Колеснікова, автобуси придбають до 1 червня.

Як відомо, раніше Київська міська адміністрація прогнозувала, що принаймні з центру міста маршрутки вдасться вигнати восени.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ