Бучанська влада зводить висотку просто на дитмайданчику


Мешканці Бучі протестують проти незаконного будівництва 9-поверхівки по вул. Пушкінській 59В. За їх словами зведення будинку здійснюється з численними порушеннями правил техніки безпеки, що створює реальну загрозу для життя мешканців старого 5-поверхового будинку по вул. Києво-Мироцька, 104В.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили місцеві мешканці.

"Боїмося, що в ході даного будівництва наш будинок не витримає навантаження та почне руйнуватись. Початок будівельних робіт вже призвів до осипання цегли 15-річного будинку, а також створення комунальних незручностей для самих жителів - перебої з водою, електропостачанням і рештою інших житлових негараздів", - розповіла мешканка Ірина.

За словами жителів прилеглих будників, місцеве керівництво перед початком проведення будівництва не проводило жодних громадських слухань, аби обговорити проект забудови безпосередньо з людьми.

"Щільність території забудови перевищує всі можливі будівельні норми. Техніка і саме будівництво несуть реальну загрозу як фізичному стану будинків так і їх мешканцям. Зокрема, десяткам дітлахів, які люблять гуляти на дитячому майданчику впритул до будівельного паркану", - сказала Ірина.

Місцеві мешканці додали, що бояться за власне життя і життя своїх дітей, адже на сусідньому будівництві в липні цього року впав кран, смертельно поранивши одну людину і зробивши калікою іншу.

Будівництво майбутнього будинку буде вестись за рахунок частини ділянки дитмайданчика та прибудинкової території вже існуючого будинку.

"Ми неодноразово зверталися до представників всіх інстанцій зупинити будівництво та провести комплексну перевірку дотримання всіх будівельних норм. Однак відписки не містили чітких відповідей на конкретно поставлені запитання людей. Документи, що підтвердили б законність даного будівництва, людям досі не надані", - наголосили мешканці.

У зв'язку з цим жителі вирішили вийти на безстрокову акцію протесту проти будівельного свавілля на їх прибудинковій території.

Вони вимагають зупинити незаконне будівництво до з'ясування всіх обставин, провести громадські слухання та забезпечити оприлюднення рішень щодо розроблення містобудівної документації, проектів будівництва.

 Безстрокові акції розпочнуться 8 вересня о 9.00 ранку біля будівлі Прокуратури Ірпеня, а також о 12.00 біля приміщення Бучанської міськради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ