Кличко просить Верховну раду розібратися з Черновецьким


Віталій Кличко закликає Верховну Раду на першому пленарному засіданні у вересні створити слідчу комісію з питання подвійного громадянства мера Києва Леоніда Черновецького.

Якщо правоохоронні органи не виявляють бажання розібратися у цій історії, то своє слово повинен сказати парламент, переконаний лідер партії "УДАР".

"Коли Черновецький балотувався на посаду київського мера, то подавав до ЦВК документи, де підтвердив правдивість усіх своїх біографічний даних. У тому числі він підтвердив, що має виключно українське громадянство. Якщо ж Черновецький приховав, що є громадянином Ізраїлю, то свідомо порушив закон. Це має стати додатковим аргументом для оголошення дострокових виборів мера", - заявив Кличко.

Він зазначив, що окремі політичні сили не зацікавлені у тому, аби істина в питанні подвійного громадянства Черновецького була виявлена, однак наголосив, що державна влада не має права заплющувати очі на цю ситуацію.

До складу комісії ВР Кличко просить включити депутатів Київради та представників міської громади.

"Центральна влада показово не звертає уваги на те, що місто вже давно живе без мера, який просто не ходить на роботу. Але якщо парламент відмовиться створити слідчу комісію, то влада підтвердить, що ставить свої політичні інтереси вище за закон", - сказав Кличко.

Він додав, що питанням громадянства Черновецького повинна зацікавитись і Служба безпеки, оскільки столичний мер за посадою мав доступ до державної таємниці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ