Естрадно-симфонічному оркестру віддадуть приміщення на в центрі Києва


Державному академічному естрадно-симфонічному оркестру передадуть на баланс приміщення по вул. Саксаганського, 38, яке колектив займає протягом 15 років. 

Таке рішення підтримала комісія Київради з питань культури та туризму, повідомив дуптат від БЮТ, голова комісії Олександр Бригинець.

"Колектив оркестру пережив кілька спроб виселення з приміщення різними бізнесменами і чиновниками, які хотіли приватизувати це привабливе приміщення. Для того, щоб уникнути таких прецедентів в майбутньому, необхідно передати згадане приміщення оркестру",- сказав він.

Депутат переконаний, що за умов передачі приміщення на баланс оркестру "культурний" бюджет економитиме на різноманітних накладних та орендних витратах, що значно покращить фінансовий стан закладу культури.

Він висловив сподівання, що це питання остаточно буде вирішено на одній із найближчих сесій і депутатський корпус підтримає оркестр.

Як відомо, оркестр з 1997 року орендує приміщення у будинку №38 по вул. Саксаганського у ДКП "Київжитлоспецексплуатація" площею 167,3 кв. м.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ