Старі будинки продовжують сипатися на голови киян


Після трагічного випадку в центрі Києва, коли стіна готелю "Козацький", обвалившись, убила 16-річного студента, міська влада зобов'язала ЖЕКи розпочати ремонт усіх аварійних будинків.

Однак за роботу досі ніхто не брався, пише "Комсомольська правда".

І це попри те, що ще в травні на виконання робіт виділили близько 65 мільйонів гривень. У першу чергу мали ремонтувати 18 фасадів будинків у центрі міста.

Однак зі стародавнього особняка на вулиці Артема, 47, де й зараз живуть люди, раз у раз   зриваються великі шматки цементу.

"Добре, що на другому поверсі поставили сітку й цемент падає на неї. Але це було п'ять років тому. З тих пір жодних ремонтних робіт на фасаді не проводили", - розповіли мешканці будинку.

Така ж ситуація у будинку по вулиці Великій Житомирській, 24, який буквально тріщить по швах.

"І дотепер ніхто нічого не ремонтував. З фасаду падає плитка, і по всьому будинкові пішли величезні тріщини. Нікому до нас немає діла", - поскаржилися мешканці квартири №9.

Будинок на вулиці Володимирській, 41, по праву може бути визнаний одним з найбільш небезпечних у місті. Половина будинку - нежитлова, з вибитими склом і дверми. Незважаючи на обіцянки влади, і в цьому будинку досі не почали ремонт. 

Ще два небезпечні фасади знаходяться на вулиці Гончара, 43 і 44. У першому вся загороджувальна сітка густо засіяна уламками цегли, які регулярно зриваються зі стіни. Другий будинок пішов тріщинами.

У столичному головному управлінні ЖКГ кажуть, що ремонти тривають, а названі будинки просто не у програму з ремонту аварійних стін будинків.

Неофіційно ж співробітники кажуть, що всі гроші спрямовані на ремонт будинків, які перебувають у півторакілометровій зоні НСК "Олімпійський".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ