У Києві з'являться вертольоти швидкої допомоги



Фото mosaica.ru
Міська влада, нарешті, затвердила остаточний список адрес, де будуть злітно-посадочні майданчики для авіарятувальників і медиків, пише "Сегодня".

Використовувати ці "повітряні стоянки" будуть для порятунку людей: потерпілих у великих ДТП, стихійних лихах, пожежах і інших надзвичайних ситуаціях, а приватникам, кажуть, "парковаться" на вертолітних майданчиках не дозволять.

Так, до кінця вересня обіцяють виділити землю під кожен майданчик і почати будувати.

"Кілька днів тому ми передали документ із усіма адресами вертолітних майданчиків голові КМДА Олександру Попову на підпис", - сказав начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний.

За його словами, у списку 16 адрес, які вже погоджені з усіма інстанціями.

Зараз передбачені майданчики по вулицях Мостицькій, 11, Дегтярівській, 23, Котельникова, 95, Шовковичній, 39/1, Солом'янській, 17, Кондратюка, 8, Шолуденка, 26-28/4, Підвисоцького, 4а, Богатирській, 30, Багговутівській, 1, Харківському шосе, 121, проспектах Комарова, 3, Алішера Навої, 3, Броварському, 15, Бажана, 12а, біля НСК "Олімпійський".

Рятувальні вертольоти, за словами Пшеничного, будуть вилітати тільки за гострої необхідності.

"Наприклад, якщо щось серйозне трапилося з породіллею в пригороді й потрібно терміново чогось вживати, вертоліт забере її із зазначеного місця й привезе в київський пологовий будинок", - сказав чиновник.

У Головному управлінні охорони здоров'я говорять, що в Києві мало не щодня виникають ситуації, у яких без авіатехніки не обійтися.

"Коли рятуємо людей з політравмами, наприклад, після жахливого ДТП або падіння з висоти, час відіграє дуже велику роль. У 50% випадків люди вмирають, не доїхавши до лікарні, тому, що швидка попадає в затори", - сказав заступник начальника ГУ охорони здоров'я Володимир Загородній.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ