Попов завершить скандальне будівництво на Театральній за кошти бюджету



Фото з сайту КМДА

Київська міська адміністрація залучить кошти меценатів та закладе певну суму у бюджеті 2012 року на завершення скандального будівництва біля метро "Театральна".

Про це повідомив голова Київської міськадміністрації Олександр Попов під час огляду приміщення на вул. Богдана Хмельницького, 7, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, Музей історії Києва відчинить свої двері для киян та гостей столиці у 2012 році до Дня міста.

Попов зазначив, що в ході складних переговорів, забудовник прийняв рішення продати приміщення та земельну ділянку двом меценатам, які, в свою чергу, заявили про рішення подарувати цей будинок киянам для розміщення у ньому експозиції Музею історії Києва.

"Я приїхав аби оглянути об'єкт та віддати розпорядження щодо перепланування внутрішнього простору будівлі відповідно до вимог музею", - сказав Попов.

Він наголосив, що вся будівля, площею 3800 м.кв., буде надана для потреб Музею, тож площа приміщення "рівнозначна тій, на якій була розміщена експозиція у Кловському палаці".

"Музей має відкрити свої двері для відвідувачів до Євро 2012 аби гості міста змогли ознайомитись із історією Києва", - наголосив голова КМДА.

Також Олександр Попов повідомив, що було проведено додаткову експертизу щодо впливу даного будинку на ґрунт, метро і прилеглі будинки, яка показала що, споруда не несе жодних загроз.

Окрім того, голова Київської міської державної адміністрації зазначив, що питання людей, які проживають у сусідньому будинку будуть вирішуватись в індивідуальному порядку.

Як відомо, ще зовсім нещодавно Попов раз у раз заявляв, що будівництво незаконне і що його зупинять. 

Так, припинити зведення торгово-офісного центру, згідно з обіцянками голови КМДА, мали на початку лютого, згодом демонтаж мали провести з 17 по 20 лютого, ще пізніше, згідно з останньою заявою Попова, будівництву мали покласти край у середині червня.

Подейкують, що за будівництвом на Театральній стоїть Вагіф Алієв, якому належить офісний центр "Парус" та певна частина ТЦ "Арена-Сіті". Як відомо, разом з Алієвим співвласником "Мандарин Плаза" та "Парус" є Дмитро Фірташ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ