Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e5f3ac0e4ba6/
Українська правда
Київ

Євлаха відпустять через хвору ногу і діабет?

01.09.2011  10:56


Фото з сайту oles.com.ua
Захист екс-голови земельної комісії Київради Олексія Євлаха наполягає на його амністії. Якщо слідчий і суд погодяться з доводами адвокатів, то столичний депутат уже через три місяці може вийти на волю, а справу закриють.

Про це заявив  адвокат Євлаха Петро Бойко, пише "Сегодня".

"Мого підзахисного обвинувачують за ч.2 ст. 366 (підробка документів, за це загрожує до 5 років, мова йде про ділянки в Жулянах). У законі про амністію на 2011 рік обвинувачувані за такою статтею підлягають амністуванню. Тим більше що він є інвалідом 2-ї групи (після ДТП у нього проблеми з ногою й діабет) і має неповнолітньої дитину", - сказав адвокат.

У СБУ, яка веде справу Євлаха допоки йде слідство відмовилися будь що коментувати. Однак джерела видання у службі безпеки такого розвитку подій не виключають.

До речі, справа про незаконну роздачу ділянок на Жуковому острові (Євлах вносив це питання з голосу на сесії Київради), яку веде прокуратура, уже об'єднали в єдине провадження зі справою в СБУ.

Однак висунути обвинувачення Євлаху за новою статтею - 364 (зловживання службовим становищем) - слідство поки не може, бо немає згоди Німеччини.

"Оскільки Євлаха депортували за одним обвинуваченням, то тепер німецька сторона контролює це питання. Такі міжнародні угоди. І наші органі не можуть висунути йому нові обвинувачення без їхньої згоди", - сказав адвокат.

Наразі депутат перебуває у Лук'янівському СІЗО разом з тринадцятьма іншими затриманими.

 Як відомо, нині Євлаха обвинувачують у завданні збитків у 10 мільйонів гривень.

Депутата затримали у січні цього року в Німеччині, а згодом екстрадували в Україну.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.