Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e5e4f15ad95a/
Українська правда
Київ

Київська влада нарешті візьметься за підземні переходи

31.08.2011  19:11

Упродовж осені міська влада має намір провести ремонтні роботи в найбільш проблемних підземних переходах столиці, а також виселити з них продавців.  

Обіцяють відремонтувати більше двадцяти переходів, хоча кияни кажуть, більшість з "підземок" несуть реальну загрозу безпеки, пише "Сегодня".

"Зруйновані пішохідні переходи не тільки створюють незручності, але і становлять реальну загрозу для здоров'я. На пошкодженій сходинці можна спіткнутися і впасти. Я сама якось так вивихнула ногу і пролежала на лікарняному. Небезпечною є і плитка, яка відвалюється зі стін", розповіла мешканка Шевченківського району Єлизавета Петрук.

Чиновники кажуть, що про проблему знають, і обіцяють вирішити.

"Поточний ремонт ми вже зробили в 29 підземних пішохідних переходах. Восени, у рамках місячника з благоустрою, проведемо ремонт ще на 21. Крім того, у рамках реконструкції проспекту Бажана буде зроблений ремонт ще на 7 переходах, зараз там тривають роботи. Ще ми реконструювали 3 переходи на Московській площі, 2 на Московському проспекті, а на вул. Великій Васильківській зараз закінчуються роботи на трьох об'єктах", - заявив гендиректор КК "Київавтодор" Георгій Глинський.

Водночас у корпорації наголосили, що не несуть відповідальності за всі київські переходи, а тільки за ті 222, які перебувають на балансі "Київавтодору".

У Київській міській адміністрації у свою чергу вважають, що проблема затоплення підземних переходів під час злив викликана несанкціонованою торгівлею.

Сміття, що залишається після продавців наприкінці дня, забиває зливостоки.

"Ми створили комісію з ліквідації незаконної торгівлі в переходах. Уже є рішення про знесення торговельних місць і складений перелік адрес. У першу чергу, це МАФи в переходах біля входів у метро, у підземних зливопринимаючих переходах", - сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.