У приміських електричках стане ще тісніше


Киянам доведеться тіснитися в переповнених електричках, адже склади скоротили на 2-4 вагони.

Це пов'язане з тим, що міські й районні адміністрації (Яготина, Ніжина, Фастова) перерахували замість 52,5 мільйона гривень у вигляді компенсації за пільговиків трохи більше 15 мільйонів, пише "Сегодня".

Нині в електричках просто яблуку ніде впасти.

"Зайти неможливо ні у вихідні, ні в будень. Зараз масово вивозять урожай, а тому ступити нікуди. А все через те, що Південно-західна залізниця скоротила кількість вагонів. Та ще й електрички змінюють маршрут", - скаржаться пасажири.

На залізниці це визнають.

"Так, ми скоротили з 10 до 6-8 вагонів у складі. З 852 у нас простоюють 272 вагони - у них не виконаний ремонт через відсутність коштів. Це пов'язане з тим, що рай-, міськ- і обладміністрації, у тому числі, Яготин, Ніжин, Фастів перерахували  замість 52,5 мільйона гривень у вигляді компенсації за пільговиків трохи більше 15 мільйона гривень", - сказав заступник начальника ПЗЗ Віталій Жураковський.

За його словами, зараз активно ведуться роботи з підготовки швидкісного руху до Євро, через що ділянки Київ-Гребінка й Київ-Тетерів часто в ремонті.

"У зв'язку із цим буває необхідність відхилення поїздів з напрямку "Дарниця-Київ-Пас." на "Дарниця-Петрівка-Святошин" або навпаки. Але це тимчасові труднощі", - сказав Жураковський.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ