За літо у столичних мережах виявили 1221 діру



Фото Української правди. Київ

Упродовж цьогорічних гідравлічних випробувань тепломереж "Київенернго" виявила 1221 пошкодження.

Про це заявив перший заступник технічного директора "Київенерго" Юрій Гладишев, повідомляє прес-служба енергокомпанії.

"У процесі ліквідації пошкоджень були задіяні всі ремонтні бригади компанії. Ремонтники працювали практично цілодобово і без вихідних, адже ліквідація пошкоджень відбувалася на фоні масштабних робіт із модернізації мереж", - сказав

За його словами, через велику кількість пошкоджень під час випробувань, 22% з них наразі перебувають у роботі. Але усі дірки обіцяють залатати найближчим часом.

Гладишев відзначив, що у порівнянні з минулим роком кількість виявлених під час випробувань пошкоджень збільшилася на 4,2%.

Найбільше пошкоджень було зафіксовано на мережах житлових масивів Борщагівка, Троєщина, Нивки, Біличі, Поділ, Теремки, Деміївка, де мережі зношені не тільки через їхній вік, а й через підвищені корозійні процеси у зв'язку з тутешніми ґрунтами.

Паралельно з гідравлічними випробуваннями тепломереж компанія проводила також ремонти енергоблоків та котлів на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, станціях теплопостачання, та у котельнях, додали у прес-службі.

У "Київенерго" наголосили, що понад 50% тепломереж, які експлуатує "Київенерго", вичерпали свій експлуатаційний термін і потребують заміни. Цього року на ремонт системи теплопостачання заплановано витратити 292,7 мільйона гривень, що у 8 разів більше ніж минулого року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ