Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e5de3040c224/
Українська правда
Київ

Торговців з Андріївського виселять. Назавжди

31.08.2011  10:30


Фото Української правди. Київ
20 вересня розпочнеться реконструкція Андріївського узвозу, яку планують закінчити до Євро-2012.

На вулиці заміняють комунікації, бруківку, пофарбують фасади та зроблять ліфт, який буде піднімати на гору біля замку Річарда, пише "Сегодня".

Уздовж усієї вулиці планують поставити різнобарвні ліхтарі.

"Комунікації замінимо, каналізацію зливову встановимо, яка там відсутня", - розповів заступник голови Подільської райдержадмінстрації з питань розвитку Олександр Королюк.

Після цього, за його словами, візьмуться за бруківку: "Частину ми залишимо, а 60% замінимо. Буде мощення із граніту, фігурних плиток. Паралельно із цим буде вестися косметичний ремонт усіх без винятку фасадів на спуску. Установимо ліхтарі, яких зараз по суті немає - є лише підсвічування будинків".

За капремонт усіх будинків візьмуться уже після Євро-2012. Обіцяють навіть дворики облагородити, туалети встановити та укріпити схил.

"Зараз ми закінчуємо реконструкцію Театру на Подолу, упорядкуємо замок Річарда, хочемо зробити підйомник на улюблену гору киян і туристів Уздихальницю, біля цього замка. Це може бути ліфт або щось інше. Також сходи замінимо. Там уночі будуть проводитися різні фестивалі кіно", - додав голова Подільської РДА Петро Матвієнко.

Видання відзначає, що Андріївський хочуть зробити сугубо пішохідним - в'їзд для автомобілів закриють шлагбаумом.

На час ремонту торговців виселять на Пейзажну алею, але в Подільській райдержадміністрації кажуть, що вони там, швидше за все, залишаться назавжди.

"Ми будемо оберігати їх, як перлину, й забороняти торгувати не будемо. На час реконструкції ми переселимо їх на Пейзажну алею. Швидше за все, основна, щоденна торгівля буде там, а у святкові дні вони будуть, як коробейники‚ виходити на Андріївський і продавати. Але постійну торгівлю вони здійснювати там не будуть", - сказав Матвієнко.

Чиновник додав, що з торговцями порадилися і вони, мовляв, не проти.

Однак на ділі виявилося, що торговці ще не знають про майбутню реконструкцію, а тим більше про переселення.

"Що‚ уже починають? Я щось чув, але ці чутки вже кілька років ходять. Добре, що хоч переселяють, а не виганяють", - сказала продавець Алевтина.

За її словами, кожен підприємець на Андріївському спуску працює з користю для міста: платить району щорічно 620 гривень за користування землею, 50 гривень щомісяця за вивіз сміття, крім цього податки.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.