Попов хоче зменшити вiдсоток квартир, які віддають "елiтiвцям" при здачі будинків


Київська мiська влада має намiр зменшити частку житла, яке передають в одному будинку постраждалим вiд афери "Елiта-Центр" з 25% до 6% загальної площi введеного в експлуатацiю будинку.

Про це у вівторок заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Законодавство ухвалено на пiдтримку розвитку будiвельної галузi й обмежує частку передачi житла мiсту 4%. Ми розумiємо, що потрiбен якийсь компромiс, тому ми оголошуємо новий конкурс, який, на мою думку, дасть нам змогу п'ять, може шiсть вiдсоткiв отримувати вiд того забудовника, який буде нашим партнером у подальшiй реалiзацiї", - сказав чиновник.

При цьому Попов наголосив, що зменшення частки переданих квартир "елiтiвцям" в одному будинку не позначиться на реалiзацiї програми iз забезпечення їх житлом.

За його словами, конкурс iз вибору забудовника для подальшої реалiзацiї програми забезпечення "елiтiвцiв" житлом буде оголошено найближчим часом i вже у вереснi буде вiдомий переможець.

На думку голови КМДА, переможцем конкурсу має стати або державна, або комунальна компанiя.

"Я не дуже довiряю бiзнесу, у нього є свої цiлi, його метою є отримання прибутку", - продовжив Попов.

Водночас чиновник пiдтвердив ранiше оголошенi плани наступного року передати близько 150 квартир постраждалим вiд афери "Елiта-Центр".
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ