Секретар Ірпінської міськради відмовилась від крісла через скандальне будівництво


Секретар Ірпінської міськради Ольга Олійнич подала у відставку за власним бажанням.

Причиною відставки став гучний скандал, пов'язаний з виділенням ірпінською міськрадою землі під котеджне будівництво на місці братської могили, пише Кievpress.net.

За інформацією видання, цей інцидент набув широкого міжнародного резонансу після того як заступник голови Держдуми Росії Володимир Жириновський направив телеграму президентові Віктору Януковичу із проханням захистити місце від забудови.

У результаті скандалу депутати Ірпінської міськради на позачерговій сесії 28 липня скасували рішення про виділення землі, а мер Ірпеня Володимир Скаржинський пообіцяв місцевій громаді створити на території лісопаркової зони парк "Героїв".

Однак, незабаром стало відомо, що рішення міськради, яке скасовує виділення ділянок, не має ніякої юридичної сили, оскільки ділянки були виділені на підставних осіб і були відразу ж перепродані.

Крім того, в ірпінській мерії з'явилося фальшиве звернення від імені місцевої громади про те, що люди, нібито, не проти забудови лісопаркової зони.

За словами голови ініціативної групи парку "Героїв" Лаврентія Кухайлешвілі, усі громадяни, чиї підписи були підроблені, написали минулого тижня заяви в прокуратуру.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ