Прикриваючись Музеєм, Попов хоче узаконити скандальне будівництво?



Фото Української правди. Київ
За черговими обіцянками голови КМДА Олександра Попова розмістити Музей історії Києва на вулиці Б.Хмельницького проглядається спроба узаконити скандальне будівництво біля метро "Театральна".

Про це заявила заступник голови фракції "УДАР" Наталія Новак.

"Кияни чудово пам'ятають обіцянки міської влади про те, що незаконну забудову біля метро демонтують. Мовляв, уже навіть і численні суди виграли... Утім, пройшов час, а на будівництві досі ведуться роботи. Очевидно, що міській владі необхідно за будь-яку ціну змінити думку громади щодо цієї ситуації. Тому вона й роздає примарні обіцянки про розміщення Музею історії Києва на вулиці Б.Хмельницького", - сказала депутат.

"Столичним чиновникам вигідно саме так розв'язати застарілий конфлікт на "Театральній", адже тоді у "незручному становищі" опиняться не вони, а самі кияни - противники забудови, бо фактично виступатимуть проти збереження історичної спадщини міста", - додала Новак.

Між тим, за її словами, влада не розуміє, що навіть цього приміщення Музею буде замало - площі вистачить лише для розміщення основних експонатів.

За даними музейників, для розміщення всіх колекцій потрібно близько 9500 кв.м.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ