На скандальному майданчику на Троєщині збудують РАГС і спортзал



Фото Штабу оборони Києва
"Київмiськбуд" призупинив скандальне будiвництво торговельного центру в 11-му мiкрорайонi Деснянського району столицi i працює над внесенням змiн до наявного проекту.

Про це повідомляє "Iнтерфакс-Україна" з посиланням на президента холдингу Михайла Голицю.

"Будiвельнi роботи наразi не проводяться. Щодо наших домовленостей iз жителями, вони полягають у тому, що компанiя не будуватиме житловi будинки, не будуватиме паркiнг. Ми домовилися про те, що ми запропонуємо варiант торговельного центру з об'єктами соцiальної iнфраструктури", - сказав вiн.

За словами Голицi, холдинг має намiр уже у вереснi подати змiнений варiант проекту. Перегляд проекту зумовить зниження вартостi об'єкта, зазначив президент холдингу, не уточнивши суму, про яку може йтися.

Голиця додав, що серед розглянутих об'єктiв соцiнфраструктури, якi планують побудувати бiля Торгового центру, - спортзал i палац одружень.

Як відомо, 18 серпня зібрання на Троєщині закінчилося масовим побиттям мирних жителів, розбитими головами та швидкою допомогою.

У людей кидали каміння та травили сльозогінним газом і порошковими вогнегасниками.

Пізніше скандальне будівництво відвідав голова КМДА Олександр Попоа. Однак його візит не обійшовся без конфліктів.

Молодики, які весь цей час охороняли територію, почали кидати каміння та пустили в хід вогнегасники. Одним вогнегасником розбили лобове скло екскаватора, який ламав огорожу.

26 серпня прокуратура порушила кримінальну справу за фактом бійки забудовників з місцевими мешканцями на місці скандального будівництва.

Згодом мешканці повідомили, що замість скандального будівництва на Троєщині буде парк Незалежності.



powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ