Під Музей історії віддадуть лише частину скандального будинку на "Театральній"?



Місто може одержати тільки частину площ у скандально відомій будівлі по вулиці Б. Хмельницького, 3а для розміщення музею. Решта залишаться у власності інвестора.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на менеджера одного з девелоперов, ознайомленого з ходом переговорів.

Заступник голови Київської адміністрації Руслан Крамаренко каже, що умови передачі об'єкта місту сторони ще погоджують, а підписання договору планується в найближчі два тижні.

"З інвестором домовляється Олександр Попов. Деталі угоди й усі умови будуть відомі після підписання договору", - сказав чиновник.

Директор компанії-забудовника об'єкта "Альянс-Центр" Петро Коляденко каже, що наразі триває консервація будівництва: "Інших доручень від інвесторів поки не надходило".

Як відомо, голова КМДА Олександр Попов заявив, що у скандальній будівлі по вулиці Б.Хмельницького розташується Музей історії Києва.

Також чиновник обіцяв, що зустрінеться з мешканцями, і якщо вони наполягатимуть, що будівля в 5,5 метра від їхніх вікон створює дискомфорт, їм запропонують квартири в інших будинках.

Однак ще зовсім нещодавно Попов раз у раз заявляв, що будівництво незаконне і що його зупинять.

Так, припинити зведення торгово-офісного центру, згідно з обіцянками голови КМДА, мали на початку лютого, згодом демонтаж мали провести з 17 по 20 лютого, ще пізніше, згідно з останньою заявою Попова, будівництву мали покласти край у середині червня.

Подейкують, що за будівництвом на Театральній стоїть Вагіф Алієв, якому належить офісний центр "Парус" та певна частина ТЦ "Арена-Сіті". Як відомо, разом з Алієвим співвласником "Мандарин Плаза" та "Парус" є Дмитро Фірташ.

Конфліктних будівництв у Києві кілька. Поряд з будівлею біля метро "Театральна" стоять  елітний житловий комплекс Fresco Sofia по вулиці Гончара, 17-23 неподалік від Софійського собору, і житловий будинок по вулиці Шовковичній, 39/1 біля Олександрівської (Жовтневої) лікарні.

У цих об'єктів спільні проблеми - вони розташовані або на території, що прилягає до пам'ятників архітектури, або в історичній частині міста, або на території парку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ