Бригинець: Кияни просять Януковича позбутися Попова



Фото з сайту КМДА
Кияни, активісти різних неполітичних рухів з захисту столиці, вимагають у президента Віктора Януковича припинити повноваження голови КМДА Олександра Попова, оскільки він не виконує закони й Конституцію.

Про це заявив депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець.

За його ловами підписанти звернення стверджують, що призначений президентом голова Київської адміністрації активно просуває Стратегію Києва й новий Генплан столиці, які "написані з метою приховання злочинів, пов'язаних з незаконним виділенням і забудовою землі".

"Останні 10 років містобудівна політика в Києві реалізовувалася всупереч діючому Генплану-2020, Конституції й законам.  Завдяки чому державні чиновники КМДА незаконно роздавали дозволи на всі скандальні забудови в архітектурних, археологічних, ландшафтних і природоохоронних (рекреаційних) охоронних зонах Києва", - переконаний депутат.

"Шановний пане президенте, у зв'язку з тим, що масштаби маніпуляцій з Генпланом міста й корупційність управлінських структур у містобудівній сфері становлять небезпеку для суспільства, просимо вас дати правову оцінку діям чиновників КМДА, які порушували діючий Генплану 2020 і притягти до відповідальності тих, хто поширює неправдиву інформацію про відсутність діючого в Києві Генплану-2020", йдеться у зверненні.

Крім того, кияни наполягають на проведенні інвентаризації земель Києва й перевірці усіх неправомірних рішень Київради, прийнятих упродовж 2001-2009 років.

"Підписанти обігу розглядають дії нинішнього голови КМДА Попова і його команди, як такі, що легалізують злочини попередників, особливо мера Леоніда Черновецького, який добровільно відмовився від частини власних повноважень і активів в інтересах нової команди, натомість одержавши незаконні гарантії власної безпеки", - наголосив  Бригинець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ