Кияни за Музей історії міста, але не в скандальному будинку на Театральній



Фото Української правди. Київ

Музей історії Києва, який влада хоче поселити в скандальній будівлі біля метро "Театральна", знову зіткнувся з труднощами.

Мешканці навколишніх будинків продовжують виступати проти будівництва під своїми вікнами і переселятися не хочуть, пише "Сегодня".

"Я народилася в цьому будинку. Навіть якщо по сусідству запропонують, не переїду. Ми говоримо про "отруєний подарунок". Нас ставлять в таку ситуацію, що начебто ми тепер будемо проти Музею Києва виступати, хоча я за те, щоб цей музей кудись поселили. І я про це навіть мрію, але не за рахунок нас", - заявила активістка громадської організації "Збережи старий Київ" Наталія Мусієнко, чиї вікна виходять на скандальне будівництво.

Але найбільше жителів дивує те, що раніше будівництво визнали незаконним, а зараз раптом його легалізували.

Водночас у Київській адміністрації вважають, що зараз не той час, щоб витрачати близько 50-60 мільйонів гривень на знесення та компенсацію.

"Безумовно, будівля побудована з порушеннями. Але було два варіанти: судитися, платити компенсацію, руйнувати, або залишити його в інтересах громадян. Але Попов ясно сказав, що з мешканцями буде домовлятися. Щоб нікому не було погано в цій ситуації. Скажу, що забудовник розумів, що він все одно втрачає цю будівлю, тому пішов назустріч і добровільно передав її місту", - сказав заступник голови КМДА з питань архітектури і землі Михайло Кучук.

Як відомо, голова КМДА Олександр Попов заявив, що у  скандальній будівлі по вулиці Б.Хмельницького розташується Музей історії Києва.

Також чиновник обіцяв, що зустрінеться з мешканцями, і якщо вони наполягатимуть, що будівля в 5,5 метра від їхніх вікон створює дискомфорт, їм запропонують квартири в інших будинках.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ