Киян ночами тероризують страшні звуки


Жителів житлових масивів Осокорки і Оболонь лякають страшні "металеві" звуки.

Звуки настільки гучні і низькочастотні, що в деяких будинках на Осокорках тремтіли вікна, а самі жителі не могли заснути, пише Комсомольская правда в Украине.

Мешканці Києва виклидають в інтернет записи незвичних звуків.

Як підтвердили фахівці відеомонтажу, звук справжній і обробці не піддавався. До того ж, аналогічні звуки чули люди по всьому світу.

Водночас скептики запевняють, що звук промисловий. Як пишуть блогери, на вулиці Княжий Затон, 10 вдень і вночі відбудовували школу, і такий звук створювала саме робота металевого ковша.

"Перед школою поклали феми ("бруківку") якраз у той час, коли знімалося відео. А оскільки вони поспішали закінчити, ймовірно, начудили щось з цими фемами і кілька днів трактор CATerpillar рівняв їх своїм ковшем. Включивши трохи фантазії та здорового глузду, ви зрозумієте що "такий звук" і з'явився саме з цієї причини. Сам чув звук, але не бачив сенсу знімати", - запевняє блогер.

У свою чергу столичні МНСники кажуть, що "явище є, а заявок від городян немає, значить і займатися цією справою поки немає приводу". 

Однак спелеолог Володимир Насєдкін припускає, що джерелом дивних звуків можуть бути підземні пустоти.

"Але стверджувати однозначно не можна. Потрібно з'їздити туди подивитися-послухати. Можливо, це всього лише через великі дренажні колектори, розташовані на Осокорках. Район новий, а хороша акустика збільшує звук (там тому колись і проводилися рок-концерти, щоб гриміло на всю округу)", - сказав він.

У свою чергу будівельники вважають, що роботи, які велися в школі на Осокорках, такий звук створити не могли. Швидше за все так "заспівали" зливні стоки.

"Звук схожий, ніби по ливнівкою несуться сильні потоки води", - сказав будівельник Олександр Нехайчук.

"До речі, такий феномен не рідкість і з іншої причини: буває, такий звук з'являється саме з настанням холодної пори року і чути його, починаючи з 5-го поверху і вище, на нижніх поверхах ж його не чути або просто не помітно. При цьому "звук" може зникнути на кілька днів і навіть тижнів (або він стає не помітним на слух), змінюватись за силою, амплітудою", - зазначив він.

"Створюється враження що його епіцентр "гуляє" по всьому будинку, відповідно там де епіцентр - гул дуже гучний! Можливі джерела "звуку": меблева фабрика поблизу; радіолокаційна станція, яка теж знаходитися поблизу, або ж "замуровані пляшки". Тобто коли в стінах будинку замуровували пляшки і залишали вузенькі щілини. При поривах вітру створювалося відчуття, ніби бушує "нечиста сила", - додав будівельник.

Один з очевидців з музичною освітою проаналізував всі звуки.

"Звук варіює в діапазоні 93 - 562 Гц, основні 2 піки на 140 Гц і 211 Гц, також на 397 і 562 Гц", - стверджує житель Києва,

За октавам це приблизно:

140 Гц ~ До-дієз (C #) Мала октава

211 Гц ~ Соль-дієз (G #) мала октава

397 Гц ~ Сіль (G) перша октава

562 Гц ~ До-дієз (C #) друга октава

Видання зазначає, що одна і та ж мелодія звучала і в Одесі, і в Києві 31 липня, 11 і 19-го серпня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ