У Києві можна купити привітання на асфальті


В інтернеті з'явилися оголошення, в яких киянам пропонують скористатися послугами вуличних художників.

Клієнтам радять замовити оригінальний подарунок у вигляді креативного привітання на асфальті, пише "Комсомольская правда в Украине".

"Суть така: клієнт називає адресу, де потрібно зробити вітальний напис, і час", - розповіла менеджер агентства, в якому можна замовити малюнок на асфальті, Катерина Морозова.

"Якщо ціна йому підходить, ми даємо завдання агенту, який і виконує доручення. Ціна замовлення залежить від терміновості і часу доби - приблизно від 500 гривень. Є одна умова - напис на асфальті робиться крейдою або водоемульсійною фарбою, яка змивається водою", - додала вона.

В інтернеті можна легко знайти людей, готових виконати замовлення. Ціна коливається від 200 гривень за напис на кшталт "Доброго ранку, кохана" і до 800 - за різнобарвне графіті.

"Люди, готові платити за цю послугу, або дуже зайняті, або соромляться бути поміченими за роботою і нарватися на конфлікт. Не всім подобається, коли їхні двори розмальовують", - пояснив один з вуличних художників Сергій.

"У мене був випадок, коли місцеві мужики на підпитку спробували мене побити, побачивши, що я пишу в їхньому дворі", - додав він.

До речі, розмальовувати асфальт звичайною фарбою категорично заборонено.

"Є стаття Адміністративного кодексу, згідно з якою за порушення правил благоустрою в населених пунктах стягується штраф: 340-1360 гривень для фізичних осіб і 750-1700 гривень - для суб'єктів підприємницької діяльності та посадових осіб", - розповів прес-секретар ГУ контролю за благоустроєм Києва Владислав Шелоков.

"Якщо наш інспектор побачить, що хтось малює, він складає протокол на порушника", - додав він.

В управлінні визнають, що викрити "письменників" дуже складно, оскільки свої написи вони часто роблять уночі. За півроку жодного порушника не піймали.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ