Киян навчать їздити містом на велосипеді



Фото serj_32

Велосипедисти-початківці зможуть у вересні зможуть безкоштовно навчитися їздити київськими вулицями, відомими своїм небезпечним трафіком.

Цей захід під назвою "Тренерські поїздки містом для вело-новачків" буде проведено у рамках святкування Європейського тижня мобільності, який щороку триває з 16 по 22 вересня, та Дня без авто.

"Багато хто має на балконі велосипед, але катається на ньому тільки в парках і за містом. Ці велосипедисти хотіли би їздити на роботу на велосипеді, але не знають, як проїхати по вулицях з високим трафіком", - розповіли KyivPost організатори цього заходу із Асоціації велосипедистів Києва.

Поїздки проводитимуть у будні дні з 7:00 до 8:30 ранку. А зареєструватися на них можна буде починаючи з 23 серпня за адресою.

"Перед стартом тренери проводитимуть інструктаж щодо правил дорожнього руху для велосипедиста, а потім колони вирушатимуть в центр", - сказали в Асоціації велосипедистів Києва.

Учасники поїздок рухатимуться колонами по десять чоловік, включно з двома тренерами.

В кінці ж маршруту всі колони зустрічатимуться на Майдані Незалежності, звідки учасники поїздок добиратимуться до своїх робіт вже власними силами.

"Назад додому учасники будуть повертатися самі, тому потурбуйтеся про наявність яскравого одягу, передньої фари та червоної "мигалки" ззаду", - порадили організатори заходу.

Велопоїздки відбуватимуться у такі дні: 6 вересня (вівторок), 14 вересня (середа), 22 вересня (четвер, всесвітній День без авто), 30 вересня (п'ятниця).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ