Шулявський секонд-хенд збираються знести. Торговці готові йти до Януковича



Фото УНІАН

Найближчим часом у Києві знуть ринок під Шулявським мостом, де вже багато років торгують секонд-хендом.

"Цей ринок піде під знесення. По-перше, сам міст знаходиться в аварійному стані, там було кілька пожеж. Ринок у цьому місці може призвести до трагедії. По-друге, у адміністрації ринку закінчився договір оренди з районом", - розповіла Сегодня прес-секретар київської прокуратури Мирослава Мушка.

За її словами, точних термінів знесення поки немає. Зараз йде перевірка, після чого буде припис, який фактично дасть зелене світло комунальникам розібрати ринок.

Водночас у главку торгівлі поки не знають про наміри прокуратури.

"Вперше чую. Але можу сказати, що ринок і торгівля там легальні", - розповів в.о. начальника главку Василь Щербенко.

У КМДА вважають, що якщо ринок знесуть, торговці можуть перейти на будь-які вільні місця з 98 ринків, які є в столиці.

У КП "Київавтодор" запевняють, що міст аварійний, але не небезпечний.

"Впасти шляхопровід не може, оскільки його підпирають залізні балки. І вони візьмуть на себе все навантаження, якщо таке станеться. Але мушу сказати, що сама споруда потребує ремонту. Проект її реконструкції зараз на стадії підготовки", - сказав головний інженер КП Василь Мельниченко.

За його словами, Шулявський міст при капремонті буде розширюватися, будівлю заводу "Більшовик" знесуть, а на цьому місці збудують з'їзд до пр-ту Перемоги у бік центру.

Це дозволить прибрати пробки на ділянці від м. "Шулявська" до Індустріального мосту. І, звичайно, ринок у даному випадку буде зайвим.

Під знесення підуть близько 50 точок, де працюють близько 300 людей.

В адміністрації ринку відмовилися від коментарів. Охоронець сказав, що всі зараз розлючені - прокуратура влаштовує постійні перевірки.

За словами торговців, їм повинні надати альтернативні місця, інакше будуть протестувати.

"Адже тут працюють не тільки іноземці, а й українці. Але зносити хочуть там, де наші намети стоять. А це пахне расизмом", - розповів торговець Мартін.

"Але тут всі одружені з українками. У нас є діти - українці, яких годувати треба. Нас без роботи хочуть залишити. Ми просто зберемося і не дамо знести ринок. Будуть барикади. Якщо не допоможе, підемо до президента і запитаємо, чому так відбувається. Адже ми платимо податки, патенти", - додав він.

"Я не допущу, щоб мене звідси вигнали. Підемо на мітинг", - підтверджує продавець Олена.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ