У Києві відкриють офіційний блошиний ринок?


Торговці старими речами та різноманітним мотлохом просять міську владу облаштувати для них офіційний блошиний ринок.

Про це йдеться у листі, який підписали три тисячі торговців, повідомляє "Сегодня".

"Ми просимо виділити одну-дві вільні ділянки для організації блошиних ринків, на яких можна буде продавати речі, які були у використанні. При цьому повинна бути транспортна розв'язка", - йдеться в листі.

Торговвці бідкаються, що нині їм просто ніде торгувати.

"Колись ми працювали на Сінному ринку, потім на Куренівському, а зараз нас звідусіль вигнали, і ми стоїмо в непримітному місці біля гаражів на вул. Скляренка, 3. Тут усі туляться мало не на головах один в одного, а власники гаражів постійно лаються", - розповіла продавець старих речей Лариса Чепурна.

У свої 74 роки жінка кожні вихідні йде продавати поношені речі, які віддають їй діти, онуки, знайомі. Каже, заробляє 40-60 гривень, а це хороший "додаток" до пенсії.

Начальник Головного управління торгівлі Василь Щербенко каже, що продавці на блошиних ринках уже не один раз просили знайти їм місце.

"Я звернуся в управління земельних ресурсів, щоб там підшукали територію. Однозначно такий ринок Києву потрібний, але нормальний, не стихійний, як зараз. Можливо, торговці могли б поміститься на 1 га землі, що не так багато для міста. Я знаю, що їм пропонували осісти на вул. Бережанській, 15, біля автобази", - сказав Щербенко.

Щоправда, за місце в будь-якому разі доведеться платити, а такі торговці, вважає Щербенко, на це не підуть.

Однак самі продавці кажуть, що готові давати по 5-10 гривень на день за місце.

   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ