Кожен хибний виклик обходиться пожежним у 13 тисяч


З початку року столичні пожежники здійснили понад 5 тисяч виїздів на ліквідацію пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Майже 30% викликів були хибними, повідомляє прес-служба МНС у Києві.

За підрахунками столичного управління МНС, орієнтовно на кожен такий виїзд в середньому витрачається понад 13 тисяч гривень (витрати на паливно-мастильні матеріали, амортизаційні витрати, оплата праці співробітників).

За словами першого заступника начальника ГУ МНС у Києві Андрія Куценка, з метою економії столичне МНС буде комплексно підходити до вирішення цієї проблеми.

Оперативно-координаційний центр має спеціальну систему визначення номерів, тому рятувальники відслідковуватимуть номери, з яких періодично надходять хибні повідомлення.

"Крім того, ми будемо постійно повідомляти органи внутрішніх справ щодо номерів телефонів, з яких здійснюються хибні виклики для проведення оперативно-розшукових заходів, встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством. Якщо серед порушників будуть підлітки або діти, то відповідна робота буде проводитись і з їхніми батьками", - зазначив Куценко.

Згідно зі статтею 183 Кодексу про адміністративні правопорушення, завідомо неправдивий виклик екстрених служб тягне за собою накладення штрафу від 3 до 7 неоподаткованих мінімумів громадян.

Хибні виклики, внаслідок яких рятувальні підрозділи відволікалися від ліквідації надзвичайних ситуацій, тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ