У Попова "замахнулися" збудувати п'ять сміттєпереробних заводів



Фото Фокуса
До 2015 року у Києві збудують п'ять сміттєсортувальних станцій або сміттєпереробних комплексів.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба мерії.

Чиновник додав, що за останній період контейнерний парк для роздільного збору відходів збільшився на 38,5%.

"Ми збільшимо кількість контейнерів для роздільного збору сміття до 7 тисяч одиниць і таким чином закладемо основу для широкомасштабної роботи всіх зацікавлених організацій та підприємств у цьому напрямку", - зауважив Мазурчак.

За його словами, для збереження статусу відносно чистого міста необхідно зменшити обсяги викидів забруднюючих речовин промисловими підприємствами та транспортними засобами. У перспективі і перехід від палива нафтового походження на екологічне чистий вид палива, зокрема, природний газ, етанол тощо.

"Наразі ми розглядаємо варіанти щодо виносу найбільш забруднюючих підприємств за межі міста та плануємо модернізувати виробництво з урахуванням найбільш сучасних технологій", - наголосив перший заступник голови КМДА.

Як відомо, наразі сортування побутових відходів у столиці здійснюють на єдиному сміттєсортувальному комплексі ТОВ "Грінко-Центр".

Сухі відходи розподіляють за фракціями, і отриману вторинну сировину направляють на переробку. Потужність даного комплексу 200 тисяч тонн на рік.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ