На проекти п’яти велодоріжок витратять мільйон


КП "Київдорсервіс" за результатами тендеру 14 липня уклало угоду з ТОВ "Білтек" на проектні роботи з облаштування велосипедних доріжок у Києві.

Роботи вартістю 976 тисяч гривень потрібно виконати до грудня 2011 року, пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник держзакупівель".

Потрібно виконати проект п'яти доріжок за марштрутами:

"Бровари" (7км): Броварський проспект від мосту "Метро" до Биківні;

"Труханівський" (6 км): технологічний проїзд по західній стороні Набережного шосе - парковий пішохідний міст - вулиця Труханівська;

"Троєщина" (10 км.): проспект Маяковського - вулиця Перова - проспект Визволителів;

"Вишгород" (6 км): вулмця Богатирська по всій довжині;

"Борщагівка" (9 км): проспект 50-річчя Жовтня - проспект Комарова - вулиця Борщагівська до Повітрофлотського шляхопроводу.

Також передбачається розробка системи, що унеможливить виїзд та паркування автомобілів на вело-доріжках. На перехрестях вело-доріжок з проїжджою частиною, де запроваджено світлофорне регулювання, має бути передбачено запровадження світлофорного регулювання для велосипедистів.

При проходженні велосипедних маршрутів безпосередньо біля пунктів відвідування (магазини, державні установи, аптеки, ринки, дитячі садки, пляжі ) мають бути передбачені велосипедні стоянки не менше ніж на 10 місць.

У  разі безперервної протяжності (відсутність перехресть) велодоріжок понад 1 км необхідно передбачити розширення вело-доріжки для здійснення обгонів.

Про строки будівництва самих велодоріжок не повідомляється.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ