15 партій та організацій хочуть вийти на Майдан на День Незалежності


Станом на 17 серпня 15 партій та громадських організацій подали заявки на проведення в Києві акцій у День незалежності загальною чисельністю більш ніж 50 тисяч осіб.

Про це сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Попков, повідомляє "Український тиждень" з посиланням на Українські новини.

"Усього 15 заяв. Задекларовано цифри 20 тисяч, 3 тисячі, 10 тисяч, 15 тисяч. Якщо все просумувати, це мінімум 50 тисяч", - сказав він.

За словами Попкова, практика свідчить, що зазначена в заявках на проведення акцій кількість людей істотно відрізняється від фактичної, тому що організатори при поданні прагнуть завищити цей показник.

Водночас заступник міністра зазначив, що задекларована кількість людей обумовить велику кількість міліціонерів, яких буде залучено для забезпечення порядку й безпеки.

Попков зазначив, що посилений режим роботи міліції 24 серпня буде введено в усіх без винятку регіонах, не тільки в обласних центрах, але й у районних. При цьому він підкреслив, що основне зосередження міліції буде в Києві.

Як відомо, міліція планує залучити 2-3 тисячі міліціонерів до охорони правопорядку в День незалежності в Києві.

Голова Київської адміністрації Олександр Попов припускав звернення до суду для заборони на проведення можливих акцій громадськими організаціями та політичними силами в День незалежності.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ