Столичні школи і садки не готові до навчального року?



Фото Сегодня
У столиці існують величезні проблеми не тільки з виплатами муніципальних надбавок педагогам, але й з підготовкою шкіл та дитячих садочків до нового навчального року та осінньо-зимового періоду.

Про це заявила заступник голови фракції "Удар Віталія Кличка" у Київраді Наталія Новак.

За її словами, київська влада ігнорує потреби столичних освітян та не виділяє у необхідному обсязі кошти, передбачені на цю галузь. 

"Сьогодні немає коштів навіть на виплати муніципальних надбавок - у першому півріччі 2011 року чиновники віднайшли на ці потреби лише чверть від запланованої суми. Так, замість 473 мілйьонів гривень влада виділила лише 164,9 мільйона",- заявила Новак.

Однак цим, за її словами, проблеми з фінансуванням не обмежуються. Зокрема, якщо на підготовку закладів освіти до нового навчального року передбачено у бюджеті 97,9 мільйона гривень, то на початок серпня міська влада спромоглася віднайти лише 33,6 мільйона.

Найбільш непідготовленими до нового навчального року будуть заклади освіти Подільського (профінансовано тільки 13,9%), Дніпровського(20,4%), Печерського (23,2%), Деснянського (24,7%) та Голосіївського (24,9%) районів.

"Підготовка шкіл до осінньо-зимового періоду проходить зі схожими складнощами. Так, на початок серпня із 23,6 мільйона гривень, закладених у бюджеті, профінансовано тільки 9 мільйонів. Під загрозою підготовка до зими освітніх закладів Дніпровського (профінансовано 12,5%), Дарницького (16,3%), Солом'янського (28,4%),Голосіївського (33,0%), Шевченківського (34,4%) та Печерського (37,6%) районів", - наголосила Новак.

Критична ситуація, за її словами, і з місцями у дитячих садках.

"67% дитсадків украй переповнені. Офіційна статистика говорить про 112 дітей на 100 місць, але по деяких районах цифри значно більші за офіційні: Дарницький - 126, Печерський - 124, Голосіївський - 118. Натомість 112 дитсадків узагалі не працюють, хоча вони й не вилучені із освітньої мережі", - зазначила депутат.

Вона закликала голову КМДА Олександра Попова забезпечити фінансування та завершити виконання програм підготовки закладів освіти до нового навчального року, підготувати їх до зими та зайнятися відновленням дошкільних закладів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ