Таксі знову подорожчає



Фото kiev-taxi.com.ua
Уже у вересні поїздка в таксі знову вдарить по кишені - столичні таксослужби хочуть підняти ціни з 2-2,50 гривні за 1 км до 3 гривень.

Кажуть, змушують підняти вартість ціни на пальне і запчастини, пише "Сегодня".

"Ви подивіться на Росію, там же машини, деталі, паливо набагато дешевше ніж у нас, а ціни на проїзд у таксі в 2,5- 3 рази дорожчі. І це не в Москві, а в інших містах", - сказав заступник директора служби таксі "Мотор" Сергій Коломацький.

Він додав, що в першу чергу, підвищать ціну проїзду компанії, які беруть занадто мало за поїздку.   

"У нас у місті розбивка за цінами на таксі дуже велика. Більшість компаній беруть 2,40 за км і більше. Максимум просять 3,50 за км. Зараз планують підвищувати вартість кілометра ті, у кого він нижче 3 гривень. Адже просто неможливо працювати за такі маленькі гроші", - підтверджує цю думку голова асоціації "Київське таксі" Євгенія Качковська.

Всеукраїнська профспілка таксистів має намір домовлятися з усіма службами про підвищення хоча б на 10-15%. Це значить, що поїздка в середньому зросте в ціні на 5-15 гривень залежно від кілометражу.

Відчутним буде подорожчання на великих відстанях, відзначає видання. Наприклад, поїздка із центру до "Борисполя" обійдеться приблизно в 225 гривень (зараз 180-190 гривень).

Щоправда, про підвищення якості послуг з подорожчанням у службах таксі й не заїкаються.

Хоча і кияни, і гості столиці все частіше скаржаться на перевізників. Проблеми виникають через необхідність довго чекати на машину, хамські відповіді водіїв та незнання диспетчерами іноземної мови.

Тим часом влада міста обіцяє, що проблему з таксі будуть вирішувати. Почнуть із "Борисполя" і вокзалу, де до Євро-2012 розпочне працювати єдина служба на 500 машин. Водії будуть говорити англійською мовою, працювати по лічильнику й брати до оплати картки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ