Попов таки хоче віддати київські мережі в оренду



Фото Української правди. Київ
Передача в концесію об'єктів теплоенергетичного комплексу столиці - альтернативний варіант для залучення інвестицій на їх реконструкцію.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив голова КМДА Олександр Попов.

"У мене ніколи не було сумнівів в плані того, яким чином треба розвивати житлово-комунальну сферу і вирішувати проблему, наприклад, теплоенергетики. Навіть будучи міністром, я був активним прибічником того, щоб приватний бізнес і влада вирішували проблеми спільно. Моя особиста позиція як спеціаліста, що концесія - це вигідно", - сказав Попов.

"Якщо ми залучимо на умовах концесії значні інвестиції в розвиток теплоенергетики міста, адже йдеться про декілька мільярдів доларів, а таких грошей немає ні у країни, ні у міста, - це дозволить врегулювати критичну на даний момент ситуацію", - вважає чиновник.

Попов також відзначив, що аварійність об'єктів ТКЕ з кожним роком збільшується, а у зв'язку із зростанням цін на газ і електроенергію місто знаходиться в тупиковому положенні, оскільки не може підняти тарифи до економічно обґрунтованих.

"Сьогодні вони все ще не відповідають обґрунтованим. Необхідно щоразу знаходити у бюджеті гроші, щоб компенсувати різницю. Тому єдиний наший порятунок - знайти великий об'єм коштів, які підуть на зменшення споживання енергоресурсів, а це можна зробити тільки завдяки технічному переозброєнню і заміні енергозатратного застарілого устаткування на сучасні технології, і, звичайно ж, заміни інженерних мереж, які перебувають у вкрай аварійному стані", - сказав Попов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ