Модернізація ЖКГ у Києві обійдеться у 80 мільярдів


Голова Київської адміністрації Олександр Попов оцінює вартість реформування ЖКГ у столиці у 80 мільярдів гривень.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"У найближчі 15 років необхідно інвестувати в ЖКГ близько 80 мільярдів гривень, але це не остаточна цифра. Я думаю, що реформування галузі вимагатиме більших інвестицій. У найближчі 3-4 роки ми зможемо стабілізувати ситуацію, зробити більш надійної й уже далі розбудовувати й виходити на найсучасніші технології", - сказав Попов.

Він додав, що цього року "Київ одержав на розвиток житлово-комунальної сфери більше коштів, ніж уся Україна в цілому". Водночас Попов наголосив, що основним напрямком інвестиційної політики повинне бути створення умов для залучення приватних інвестицій у конкретні проекти.

"Я сподіваюся, що вже в наступному році ми зможемо створити такі умови й отримати результат у вигляді інвестицій в обсязі не меншому, ніж допомога з боку держбюджету. Ми дуже серйозно ставимося до того, щоб за найближчі місяці сформувати великий пакет інвестпропозицій. У тому числі, і в питаннях розвитку ЖКГ", - сказав Попов.

Він наголосив, що це будуть "конкретні бізнес-проекти, бізнес-пропозиції".

"На інвестиційний форум, запланований на початок 2012 року, будуть запрошені великі іноземні й українські компанії. На даному форумі місто зможе презентувати всі проекти й варіанти їх реалізації. Завдання, яке ми ставимо - залучення мільярдів гривень у розвиток інженерної інфраструктури", - додав Попов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ