СБУ викрила "конвер", який щомісяця "відмивав" 50 мільйонів


11 серпня співробітники СБУ викрили конвертацій ний центр, щомісячний обіг якого становив 50 мільйонів гривень.

У схемі роботи "конверту" були задіяні 12 мешканців столиці, центр надавав послуги підприємствам з проведення безтоварних операцій у галузях будівництва, транспорту, юриспруденції та маркетингу, повідомляє прес-служба СБУ.

У рамках порушеної прокуратурою справи співробітники СБУ провели більше 15 обшуків в офісних приміщеннях та квартирах за місцем проживання фігурантів справи.

Під час обшуків вилучили понад 800 тисяч гривень, 40 печаток неіснуючих підприємств (у тому числі зареєстрованих у офшорних зонах), 30 комп`ютерів, обладнаних системою модемного зв`язку "клієнт - банк", фінансово-господарську документацію з ознаками фіктивності.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Загалом, з початку року у Києві виявлено 11 конвертаційних центрів, які переводили у готівку нелегальні доходи та сприяли ухиленню від сплати податків.

У результаті спецоперацій співробітники СБУ вилучили понад 20 мільйонів гривень, сотні печаток та бланків фіктивних підприємств, фінансово-господарську документацію структур, які використовувались у протиправних цілях.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ