Двісті людей не можуть заселитися в будинок, бо "Київміськбуд" нахімічив і вимагає гроші


Двісті інвесторів багатоквартирного будинку в Бучі, розташованого за адресою Нове шосе, 14, не можуть заселитися у свої квартири.

Попри те, що будинок здали ще у квітні 2011 року, а інвестори повністю виплатили вартість свого житла ще в 2009 році, з них тепер вимагають гроші, пише Kievpress.

За словами Наталі Середюк, яка очолює ініціативну групу інвесторів, президент ХК "Київміськбуд" Михайло Голиця пропонує людям доплатити за зайві метри, які виникли внаслідок помилки, і після цього заселятися у житло.

До проблем мешканців додалося ще й те, що ЖЕК відмовляється брати будинок на баланс, тому що при будівництві були допущені відхилення від проекту.

У цілому, метраж побудованих квартир відрізняється від метражу, закладеного в проекті, від 60 кв.см. до 3 кв. м, каже Середюк.

"Ми були на прийманні в президента ХК "Київміськбуд" Михайла Голиці. Він нам сказав: будинок такий, який він є, ламати його ніхто не буде. І запропонував нам доплатити "Київміськбуду" за зайву площу - тільки тоді будинок буде прийнятий на баланс ЖЕКом", - сказала Середюк.

Вона додала, що 1 кв. м. у цьому будинку коштує 6 тисяч 870 гривень.

"За квартири ми розрахувалися повністю ще два роки тому. У відхиленнях від проекту винуватий "Київміськбуд", і ми їм категорично нічого не будемо платити", - наголосила голова ініціативної групи.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ