Квартплата подешевшає на 10%?



Фото r-catalog.ua
Столичні депутати вирішили знизити квартирну плату на 10%. ЖЕКам веліли затягти паски - заощаджувати на електроенергії, канцтоварах і скоротити непотрібні ставки.

До того є житло контори повинні були переглянути послуги, які входять у квартплату, і відкинути з них ті, які й так не надавалися, пише "Сегодня".

Наприклад, плату за лампочки у під'їзді, які мешканці й так вкручують самі.

Такий експеримент вже провели в Одесі і квартплата у мешканців знизилася на 31 копійку - з 1,75 гривні до 1,44 гривні. Поки загальна економія за квартиру становить 5-10, але це тільки початок - квартплату збираються знизити ще на 25%.

"У вересні, на першій же сесії ми заслухаємо звіт саме про інвентаризацію тарифів. Заберемо з них усе зайве, і плата може скоротитися", - розповів глава фракції Партії регіонів  Київраді Олексій Омельяненко.

А забрати дійсно є що. Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак говорить, що деякі ЖЕКи примудрилися в тариф людям закласти навіть обслуговування власних авто.

А в міській прокуратурі кажуть, що деякі ЖЕКи порахували киянам роботу двох двірників, коли насправді територію прибирав тільки один.

За словами Омельяненка, зараз у Києві ведеться робота з мешканцями.

"Саме з ними обговорюють, від яких послуг можна відмовитися заради того, щоб заощадити на квартплаті. Тому платіжки можуть іще подешевшати", - говорить депутат.

У мерії таку ідею підтримують: "Якщо хочуть заощадити на прибиранні сходових кліток і забирати їхні самі, то будь ласка".

У середньому за 1 кв. м у столиці платять 2.80 гривні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ