Зателефонувати в мерію чи на гарчу лінію не реально?



Фото ТСН

Киянам обіцяють не залишати їх сам на сам з комунальними проблемами і пропонують так звані гарячі лінії, за якими люди можуть поскаржитися чи попросити про допомогу.

Однак гарно це звучить лише на словах, на ділі все зовсім не так, повідомляє Сіті.

Телефони гарячих ліній "Київгазу", водоканалу, "Київенерго" знайти можуть хіба що ту, хто мають Інтернет.

Але телефон на руках - ніщо, бо перш, ніж розповісти про свою проблему на "гарячу лінію" ще треба додзвонитися, прослухавши силу силенну саундтреків, пропозиції закласти сусіда чи записатися на спілкування з оператором.

Утелеканал вирішив перевірити, наскільки "гарячі" телефонні лінії, бо проблем у місті аж надто багато.

Так, наприклад, у платівках мешканців значно зросла сума, яку вони мають сплатити за спожитий газ.

У "Київгазі" пояснили, що киянам нарахували більші суми газ за ті тижні, коли не було гарячої води. Мовляв, тоді всі люди газом воду гріли. Кажуть, такий такий перерахунок роблять кожного року. Однак, якщо хтось з киян воду на плиті не грів, довести це не вдасться - сказала дівчина з гарячої лінії.

На гарячій лінії "Київенерго" спочатку пропонують закласти сусіда. "Для повідомлення про розкрадання електроенергії натисніть три", - каже автовідповідач.

Далі треба запастися терпінням і кілька разів прослухати невеселий саундтрек до фільму "Хрещений батько".

Щоправда, і після цього не всім вдається дочекатися оператора, бо часто дзвінок переривається і процедуру треба повторювати знову.

У "Київводокалі" спершу відсилають до ЖЕКу, а тоді обіцяють допомогти.

Однак, кияни, яким вдалося поговорити з оператором водоканалу, кажуть - три тижні минуло, а їхня проблема (брудна вода з крана, яка смердить) не зникла.

Коли не вдається порозумітися з комунальниками - шлях до служби допомоги мерії 15-51.

Сюди треба телефонувати лише тим, хто має по справжньому залізні нерви. Кияни кажуть, телефонувати в мерію - як лотерея: одним щастить, іншим - ні.

"Були у  нас проблеми - не було гарячої води мало не до нового року. Увірвався терпець - подзвонили в мерію. Не  пройшло і кількох днів, як проблему вирішили", - сказала літня киянка Євгенія.

А от молода мама не змогла поговорити з оператором: "Ми намагалися зателефонувати, але там треба довго чекати, а дзвінки в мерію не дешеві".

"Якщо постаратися, додзвонитися можна і можна дочекатися. Але чи варто? Від того нічого не змінюється. Тільки час свій згаєш. То я туди і не телефоную", - додала киянка.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ