У "Київських ринках" знайшли порушень більш ніж на мільйон


Головне управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА виявило порушення в роботі КП "Київські ринки" на суму 1 мільйон 53 тисячі гривень у 2009-2010 роках.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерело, пише Київ.comments.ua.

У 2010 році підприємство втратило і не перерахувало до бюджету Києва дохід від ринкового збору 17,58 тисячі гривень.

Крім того, у результаті неефективного використання облаштованих торгових місць у 2010 році втрачено доходи на суму 330,3 тисячі гривень, незаконно отримані доходи від оренди торгових місць (385,3 тисячі гривень).

До бюджету міста не перераховані частки від отриманого чистого прибутку і доходу від оренди майна.

Керівникам КП "Київські ринки" Леоніду Іскраку і Олександру Сосенко без укладення контракту була виплачена заробітна плата в 2009-2010 роках на загальну суму 80,38 тисячі гривень.

Крім того, комунальне підприємство неефективно використовує відведені йому торгові місця, не розробляє розрахунки орендної плати, оплати організації роботи та забезпечення діяльності тимчасових торговельних майданчиків, а встановлює довільні ціни, несвоєчасно і неправильно оформляє дорожні листи, здійснює порушення касової дисципліни, не погоджує з Київ радою передачу в оренду майна (торгові лотки).

Вищевказані порушення виникли з вини колишнього генерального директора Іскрака, наголосив співрозмовник.

З метою усунення порушень і недоліків, недопущення їх надалі КП "Київські ринки" надані вимоги і рекомендації з розробки комплексу заходів для ефективного здійснення фінансово-господарської діяльності.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ