Частина мешканців Троєщини вже три місяці сидять без води


Жителі вулиці Каштанової, що на Троєщині, вже третій місяць сидять без води, а з вікон бачать розкопаний майданчик та розкидані бетонні плити.

Відколи комунальники взялися латати труби, мешканці не знають, радіти чи плакати, повіомляє Сіті.

Житель Геннадій Беленков каже, комунікації кладуть по-новому, але неправильно.

"Порушена технологія, мабуть, бо плити зняті з коробів, де були труби, і труби просто засипані землею. Буває, що при перевірці труба тече, але ж це не відразу визначають, і що буде - буде болото кип'ятку", - обурився чоловік. .

Поки труби порожні - їх випробування ще не проводили. У ЖЕКу кажуть, тільки в їхньому районі 7 км труб міняють, тож природно, що люди страждають, але обіцяють, мешканцям зроблять перерахунок тарифу.

"Ще за липень буде перерахунок у серпні і за серпень у вересні. І на 1 жовтня ми реально будемо бачити, скільки людина виграє по грошах", - розповіла бухгалтер ЖЕКу №211 Світлана Волочко.

Люди ж кажуть, що бігати з тазиком їм не звикати, бо в будинку вже років зо 20 проблеми то з водою, то з опаленням. Тепер же бідкаються через інше - комунальники повністю перерили дитмайданчик, і недавно 6-річний Данилко пошкодив там ногу. Тож тепер мами бояться за своїх дітей.

У ЖЕКу про проблему знають, але кажуть, облаштовувати територію має "Київенерго".

"На сьогоднішній день ми бачимо - негарно виглядає дитмайданчик, дороги, наша зелена зона. Але ще не було випробування. Треба випробувати ті труби, які поклали. Може, десь щось потече", - сказав в.о. директора ЖЕКу Михайло Панасик.

У "Київенерго" підтверджують, що труби проклали за новою технологією, додаткової ізоляції вони не потребують і мають гарантію - 50 років.

Але люди на Каштановій все одно побоюються, бо за минулий рік у Києві, провалившись в окріп, загинули двоє киян.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ