Знесення наметів на Хрещатику відклали до рішення юристів Київської міськадміністрації?


Питання демонтажу наметового містечка біля Печерського райсуду Києва залежить від того, чи вважати намети малими архітектурними формами (МАФ) або агітаційними наметами.

Рішення про те, як назвати намети з вивісками повинні прийняти юристи Київської міської адміністрації, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Якщо вони вважатимуть, що встановлені споруди є МАФами, то за законом їх можна демонтувати без відповідного рішення суду.

Якщо ж розцінювати приймальні депутатів як агітаційні намети, то київська влада повинна звернутися з відповідним позовом до суду з вимогою демонтувати їх. Тоді, у разі позитивного рішення суду, вони підлягатимуть знесенню.

Таким чином, питання полягає в тому, як з юридичної точки зору буде назване наметове містечко на Хрещатику.

Як відомо, 5 серпня Тимошенко заарештували на судовому засіданні щодо "газової справи". У той же день народні депутати прийняли рішення про безстрокову акцію проти арешту лідера "Батьківщини".

Окружний адмінсуд Києва заборонив масові акції під Печерським судом і Лук'янівським СІЗО.

Рішенням суду було заборонено проводити будь-які акції по всьому периметру вулиці Хрещатик та Майдану Незалежності, з 7 по 31 серпня, а також на вулиці Дегтярівській, по всьому периметру стаціонарної огорожі Лук'янівського СІЗО - безстроково.

Учасникам акції за стінами СІЗО і Печерським райсуду вже зачитали відповідне рішення Окружного адмісуду.

У той же час, у партії "Батьківщина" заявляють, що подали апеляцію на вердикт суду. Крім того, стверджують у партії, у них є 10 днів на виконання рішення суду.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ