Кияни облаштували сквер на Солом'янці. Влада каже – не мали права



Фото "Комсомольської правди"
Жителі столиці вирішили не чекати можливої допомоги мерії і самі взялися наводити лад на вулицях.

Так, підприємці з кіоску на розі вулиць Єреванської й Курської у Солом'янському районі розбили невеликий скверик поблизу зупинки громадського транспорту, пише "Комсомольська правда".

"Спочатку розбили невелику клумби. Потім місцеві жителі стали приносити різні квіти й траву для посадки. Самі того не очікуючи ми загорілися ідеєю створити тут садок", - розповів підприємець Микола.

Створювали сквер зусиллями й коштом добровольців. Проклали доріжки, висадили рідкісні види рослини і навіть облаштували невеличкий басейн, де оселили рибок і черепах. Також поставили клітки з фреткою і кроликами.

Однак, у відділі благоустрою адміністрації Солом'янського району заявили, що власники кіоску не мали права облаштовувати садок.

"Власники МАФів зобов'язані підтримувати територію у десяти метрах від кіоску в гарному стані, тобто прибирати сміття, навіть посадити травичку. Але не дозволяється обгороджувати територію, будувати на ній щось і розміщувати тварин. Навіть якщо все це зроблене із хорошими намірами", - розповів виданню в.о. відділу контролю за благоустроєм Солом'янського району Іван Яненко.

Він додав, що власники кіоску мали спочатку звернутися в райадміністрацію, а так вони "фактично є порушниками"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ