"Картка киянина" поки буде лише "проїзним" у метро


Пілотний проект "Картка киянина", який почне працювати у жовтні, спочатку працюватиме лише як проїзний у громадському транспорті міста. У повному обсязі картка запрацює з початку 2012 року.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, впровадження пілотного проекту системи "Картка киянина" має на меті облік пільгових категорій мешканців міста, які мають право на безкоштовний проїзд у метрополітені.

Також "Картка киянина" передбачає додаткове підключення низки додатків. Зокрема, транспортного додатку наземного транспорту, платіжного додатку, який передбачає надання повного спектру банківських послуг, у тому числі, перерахування грошових соціальних виплат, компенсацій, пенсій, субсидій, зарплати, дотацій тощо.

Серед інших додатків - комунальний (надання та облік пільг і субсидій), медичний (надання та облік пільг) та додатки "лояльності": наприклад, реєстрації в пільгових чергах на протези тощо.

Крім того, "картка киянина" зберігатиме інформації медичного характеру (група крові, медичні препарати, що викликають алергічні реакції - за бажанням), медичне страхування тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ