У Конча-Заспі збудують школу для vip-дітей



Проект школи. Фото Сегодня

Для дітей жителів елітної Конча-Заспи побудують школу майбутнього. Школярі будуть ходити на заняття у формі від дизайнерів, учити уроки по ipad, а викладати в них будуть учителя з Англії або Швейцарії, пише "Сегодня".

Будівництво елітної школи почнеться вже в серпні, на території колишньої бази відпочинку "Сокіл" на 27-му км Столичного шосе, поруч із дамбою, де живуть багато політиків.

Один з ініціаторів проекту нардеп Григорій Смітюх, який також живе в Конча-Заспі, вважає, що школа елітному району дуже потрібна, мовляв, багато часу витрачає, щоб завести дітей у Київську школу.

За словами Смітюха, школа розташується на 9 га, вчитимуться у ній 1056 дітей від 3 до 17 років.

Для школярів облаштують 180 аудиторій. Кожному учневі по ipad учителі зможуть давати домашнє завдання й перевіряти його виконання. Школярі будуть вивчати крім українського й російської мов, ще англійську і/або німецьку, або іспанську.

Класи планують обладнати інтерактивними дошками (електронний прилад, який підключають до комп'ютера), на території буде величезний басейн, відкрите футбольне й волейбольне поля, тенісні корти.

При бажанні всі 5 навчальних днів діти зможуть жити просто в школі. У гуртожитку плануються двомісні кімнати зі зручностями й комп'ютером.

Скільки буде коштувати навчання в елітній школі, поки лише рахують. Але, наприклад, у Києві, у британській школі місяць навчання обходиться близько $3 тисячі. А умови - набагато скромніші.

На будівництво елітного закладу буде потрібно 450 мільйонів гривень, які дадуть інвесори. Школу обіцяють закінчити за 2 роки.

Як відомо, серед мешканців Конча-Заспи начальник департаменту авіації МНС Євгеній Червоненко, нардеп Богдан Губський, екс-прем'єр Юлія Тимошенко, прем'єр Микола Азаров, мер Леонід Черновецький.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ