Очистка Русанівського каналу коштуватиме 60 мільйонів



Фото Української правди. Київ
Попередня вартість очистки Русанівського каналу становить 60 мільйонів гривень.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

Зараз у Київській міській державній адміністрації розглядають кілька запропонованих варіантів та планують реалізувати пілотний проект із очистки каналу.

За словами Попова, лише отримавши результати пілотного проекту та провівши ретельний аналіз запропонованих нам пропозицій, місто прийме остаточне рішення щодо того, яким способом буде відбуватись очистка Русанівського каналу.

"Але те що ми будемо проводити ці роботи не підлягає сумніву. Адже раніше Русанівський канал був гордістю не лише мешканців Русанівки, а й усіх киян, його називали "київською Венецією". Ми повинні очистити, укріпити канал та здійснити благоустрій прилеглої території, щоб кияни, як і раніше, могли тут відпочивати", - сказав Попов.

Чиновник також наголосив на необхідності облаштувати територію навколо озера Тельбін, що на Березняках.

"Колись тут були майданчики для футболу, бейсболу, тенісні корти - це була зона відпочинку для мешканців Березняків. Наше завдання - зберегти цю маленьку зелену оазу. Необхідно почистити озеро, виконати благоустрій прилеглої території, відновити спортивні майданчики та встановити дитячий майданчик", - сказав Попов.

Він пообіцяв, що найближчим часом місто розробить і представить на розгляд мешканців мікрорайону бачення розвитку цієї території.

"Після обговорення і внесення їхніх пропозицій ми розпочнемо реконструкцію. На моє переконання, тут повинна бути зона для відпочинку", - сказав Попов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ